Nederlandstalige indie pop; een vleugje synths, warme sounds, dromerige koortjes & eerlijke teksten. MEAU, het soloproject van de zangeres, songwriter en producer Meau Hewitt (21), maakt kleine, pure liedjes over dagelijkse onderwerpen als de liefde, persoonlijke ontwikkeling en eenzaamheid. Haar warme stem en dromerige koortjes landen daar waar akoestische instrumenten en elektronische geluiden samenkomen. Een paar grote inspiratiebronnen van Meau zijn Eefje de Visser, Jeremy Zucker en Holly Humberstone.

‘Kalmte’ is de debuutsingle van MEAU die 4 september 2020 is uitgekomen. Hiermee mocht ze al snel langskomen bij Radio 3FM en NPO Radio 2. De gelijknamige EP werd op 2 juli 2021 gepresenteerd in een uitverkocht TivoliVredenburg (Cloud Nine). Het afgelopen jaar heeft Meau zich volledig gestort op haar persoonlijke en muzikale ontwikkeling en zijn er zes super persoonlijke liedjes ontstaan. Al deze liedjes gaan over haar persoonlijke situatie en gevoel van het afgelopen jaar. De opnames vonden plaats ten tijde van COVID-19 waarin Meau zich volledig kon focussen.

In juni 2021 speelt Meau haar eerste show voor publiek. Dit was gelijk voor 1200 mensen tijdens Het Zomertheater in Den Bosch als voorprogramma van Racoon. Dit najaar 2021 zal ze als support act dienen voor de tour van Suzan en Freek door Nederland en Belgi├ź met in totaal 30.000 bezoekers (een aantal shows zijn verzet door Covid). Op 10 september verscheen MEAU haar nieuwe en zeer persoonlijke single ‘Dat Heb Jij Gedaan’, die momenteel op de playlist staat van onder andere 3FM en 100%NL. Het kersverse 3FM talent staat in januari 2022 op Noorderslag en in maart 2022 start MEAU haar uitverkochte clubtour, waarbij ze met haar band langs 4 Nederlandse poppodia gaat.

Meau is sinds jongs af aan bezig met het schrijven en maken van muziek. Als kind volgde ze al zang- en pianolessen en heeft ze 3 jaar deelgenomen aan het Kinderen voor Kinderen koor. De jaren hierna heeft ze in het koor van Babette Labeij veel grote optredens mogen doen bij onder andere The Passion, All You Need Is Love en verschillende finales van The Voice Of Holland. Na de middelbare school heeft Meau de vooropleiding van de popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam gevolgd. Deze periode is ze zich gaan focussen op het schrijven van Nederlandstalige teksten; geïnspireerd door artiesten als Eefje de Visser en Spinvis. Tegenwoordig woont Meau in Utrecht waar zij net de pop/rock opleiding van de Herman Brood Academie heeft afgerond. De afgelopen jaren is ze meer gaan produceren en is ze op zoek gegaan naar de juiste sound voor haar muziek.